![]() |
Leerdoelen
Kennis en inzicht eigen maken van de visie van de rijks- en lokale overheden op rampenbestrijding en crisisbeheersing, op de organisatie van de samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten en binnen de Witte Kolom van de 3 eilanden. Dit omvat per eiland het risicoprofiel, de 3 opschalingsniveaus, positie en functie van het Eilandelijk Beleidsteam met de gezaghebber als voorzitter, het Commando Plaats Incident en de Crisiscoördinatoren van de (zorg) instellingen.
Kennis en inzicht eigen maken in wet- en regelgeving over rampenbestrijding en crisisbeheersing CN; het rampen- en crisisbeleid en de crisisorganisatie van de Openbare Lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dit omvat de procedures voor risicoanalyse, opschaling van hulpverlening, alarmering, samenwerkingsorganisatie, communicatie en voorlichting
Kennis en inzicht verwerven in de functie, de verantwoordelijkheden, bevoegdheden en de taken van een Crisiscoördinator in de zorginstelling in CN préklinisch en klinisch.
Vaardig(er) worden in risicoanalyse, beeldvorming/oriëntatie/besluitvorming/actie, samenstelling en aansturing crisisteams, probleemoplossing, communicatie en informatie, evaluatie en onderzoek (patiënt/organisatie gerelateerd).