![]() |
De eerstelijnszorg voor ouderen staat onder druk. Dit komt doordat ouderen langer thuis blijven wonen en de taken van zorgprofessionals veranderen. Wilt u weten hoe we de zorg voor deze groep kwalitatief hoog kunnen houden? Meld u dan aan voor deze opleiding.
De eerstelijnszorg in Nederland behoort tot de beste in de wereld. Toch gaat het om een ingewikkeld stelsel. De zorg en ondersteuning worden namelijk geleverd vanuit verschillende wetten en financieringsbronnen. Het pallet aan professionele en informele hulpverleners wordt daardoor steeds meer divers. Daarnaast zien we dat het volume en de complexiteit van de zorg toeneemt, terwijl het aantal verzorgers afneemt.
Als zorgprofessionals willen we de zorg kwalitatief hoog houden en waar mogelijk verbeteren. We gaan hierbij uit van een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen en mogelijkheden van de patiënt centraal staan.
In deze cursus wordt u als huisarts of specialist opgeleid om bij te dragen aan een goede en lokaal ingerichte zorg voor ouderen. Door goede afspraken met regionale organisaties kan er tegelijk worden bijgedragen aan de landelijke kwaliteitskaders. Als deelnemer aan deze cursus leert u deze samenwerking goed aan te sturen.
Kaderopleiding Geïntegreerde Eerstelijns Ouderengeneeskunde
De kaderopleiding wordt in een periode van 2 jaar gegeven op 20 onderwijsdagen. Er worden eendaagse sessies in Leiden aangeboden en tweedaagse sessies in Woudschoten (Zeist). In de opleiding staan 4 grote lijnen centraal:
Tijdens de opleiding verwerft u zelfstandig kennis, door bijvoorbeeld het lezen van de literatuur of het maken van e-learnings. De onderwijsdagen zijn er voor verdieping, afstemming, praktische uitvoering en het oefenen van vaardigheden onder leiding van een ervaren mentor. De totale studiebelasting is ongeveer 6 uur per week.